Hocalı Şehitleri Sulakyurt'ta Anıldı

Hocalı Şehitleri Sulakyurt

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kırıkkale Şubesi ve Sulakyurt Belediyesi, gerçekleştirdikleri ortak organizasyonla Hocalı'da katledilen binlerce Azeri Türk'ünü andı.

BİLİM ADAMLARI KATILDI

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Eflatun Neimetzade, Prof.Dr. Cemalettin Taşkıran ve TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saleh Sultansoy’un Hocalı katliamının bilinmeyen ve kamuoyunda bazı yanlış bilinen gerçekleriyle Ermenistan devletinin hedef ve planlarını anlattıkları programda konuşmacılar, Türk milliyetçiliği ve Türk dünyası hakkındaki gelişmelerle ilgili örnekler verdiler.

SULAKYURT’A “AZERBAYCAN HOCALI CADDESİ”

Etkinlik kapsamında Sulakyurt’un en işlek caddesine de "Azerbaycan Hocalı" ismi verildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan bilim adamlarının yanı sıra, Azerbaycan Büyükelçiliği Başkâtibi Nadir Jafarov, MHP MYK Üyesi Av. Halil Öztürk, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, MHP Kırıkkale İl Başkan Yardımcısı Av. Murat Abalı, MHP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Metin, Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Erbay Oruç ve Türkav Kırıkkale Şube Başkanı Murat Buluç, “Azerbaycan Hocalı”  Caddesinin açılış kurdelesini birlikte kestiler.

TÜRK’ÜN TÜRK’TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR

Cadde açılışında bir konuşma yapan Azerbaycan Büyükelçiliği Başkâtibi Nadir Jafarov, “Bu caddenin isminin buraya verilmesinde emeği olan tüm gardaşlarımıza büyükelçimiz ve Azerbaycan devleti adına teşekkür ediyorum. Bizim acımızı paylaşan, bizim haklı davamızda yanımızda olan, tüm gardaşlarımıza şükranlarımızı belirtiriz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Biz iki devlet tek milletiz” dedi.

KARDEŞ OKUL KAMPANYASI

Hocalı Katliamı ve Ermeni Gerçekleri isimli panele ev sahipliği yapan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik yaptığı konuşmada Sulakyurt Belediyesi olarak Türk Milliyetçiliğine, Türk Dünyasına ve Türk Cumhuriyetlerine yönelik çalışmalarımızın devamı olacaktır. Aramızda daha sıkı, daha samimi bir köprü kurmak istiyoruz. İnşallah sayın büyükelçiliğimiz yetkilileri de kabul ederse Azerbaycan’da bir kardeş şehir edinmek, buradaki okullarımızdan birisiyle orada bir kardeş okul kaynaşması yapmak istiyoruz” dedi.

3 MAYIS TÜRKÇÜLER BAYRAMINDA DA PROGRAM

TÜRKAV Kırıkkale Şube Başkanı Murat Buluç ise yaptığı konuşmada bu tür faaliyetlerinin devam edeceğini bildirdi. “3 Mayıs Türkçüler Bayramında” yine ses getirecek bir etkinliklerinin olacağını beyan eden Buluç, “Özellikle bu etkinliğin fikir babası ve başından sonuna kadar sürekli uğraşıp her türlü desteklerini esirgemeyen eski şube başkanımız Bülent Bozkurt kardeşime ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum ve bu güzel günü bize yaşattığı için saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ